Őszi felvételik


mogye.kozepesA marosvásárhelyi egyetemek őszi felvételit hirdetnek. Az érdeklödőket képzések színes skálája várja az orvostudománytól egészen a zenepedagógiáig. A továbbiakban a marosvásárhelyi magyar tannyelvű egyetemek - Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE), Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és Sapientia EMTE - őszi ajánlatait ismertetjük.

 A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészezi Egyetem (MOGYE) szenátusának júliusi döntése által kibővített fizetéses helyekre az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti karokon, ahol a tandíj az angol tagozathoz hasonlóan 5000 euró/év, jelentkezni lehet szeptember 10-20. között. A felvételi vizsga szemptember 26-27-én lesz megtartva. A bejutási jegyet 50%-ban a felvételi jegy és 50%-ban az érettségi átlag fogja képezni. A felvételt nyert hallgatók, akik külföldiek is lehetnek, maguk választhatják ki a képzés nyelvét (magyar/román), illetve néhány tantárgyat akár angolul is felvehetnek. 

A Művészeti Egyetem az alábbi szakokra szervez szeptemberben pótfelvételit: Színművészet szak (4 tandíjas hely), Bábművészet szak (5 tandíjmentes és 4 tandíjas hely), Mozgásművészet szak (2 tandíjmentes és 5 tandíjas hely), Teatrológia szak (1 tandíjmentes és 5 tandíjas hely), Zenetanár szak (4 tandíjmentes és 5 tandíjas hely). A beiratkozásra 2013. szeptember 9-14. között kerül sor, miközben a felvételi szeptember 16-20.-án fog lezajlani.

A Sapientián tandíjas, de még néhány tandíjmentes helyet is kínálnak a Marosvásárhelyen továbbtanulni akarók számára. Ezekre iratkozni 2013. szeptember 6-11., naponta 9 és 16 óra között a koronkai campus épületében. A tizenegy alapképzés mellett immár négy mesteri szak is várja a tanulni vágyókat. 

További részletekért keressétek fel az intézmények honlapjait! A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) sok sikert kíván a jelentkezőknek! 

(Dudás Csaba)

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest