Diáknapok


    diaknapok kepTartja a mondás, hogy az évnek két része van, Diáknapok előtt és Diáknapok után. Valahogy mégis úgy lenne igazán teljes ez a mondat, ha beleszámolnánk a harmadikat is,amihez viszonyítjuk a másik kettőt.

Ezidáig tizenhat alkalommal került megrendezésre a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál és ugyanennyi alkalommal nyújtott lehetőséget a diákság szellemi és "májügyi" megújulásának. Ki ne hallotta volna a már az innen eredeztethető,a fokhagymaszag határát súrolóan elnyűtt beszólásokat, mint a "Halál a májra!", "Puszifelhő", "Nincsen hangotok!", és a sor természetesen folytatható. Ennek ellenére mi büszkén kántáljuk őket évről évre, mert valahogyan hozzánőttek és már részét képezik a diáknapos hangulatnak. A Diáknapok öt napja azt testesíti meg amire ebben az időszakban a leginkább szükségünk van, egy kis önfeledt szórakozást, a határok kinnebb tolását és legfőképpen azt a sok hasonló cipőben járó ember megismerését amire egyébként nem lenne lehetőségünk.

A rendezvény május elején kerül megrendezésre, egyetemisták által alkotott harmincöt fős csapatok mérkőznek meg egymással a különböző megmérettetésért a győzelemért. A csapatok száma évről évre változhat, általában ezerötszáz kétezer diákot mozgat meg a rendezvény, így a Diákszövetség legnagyobb rendezvényét képezi, ami szervezési szempontból is különleges kihívásokat tartogat.

A rendezvény honlapja: https://www.diaknapok.mmdsz.ro/

írta: Szebeni Zalán

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest