uniDENTIS

Az uniDENTIS előadássorozat a Fogorvosi Kari Platform egyik legfontosabb szakmai rendezvénye. A hiánypótló kezdeményezés alapját az adta, hogy Marosvásárhelyen nem voltak magyar nyelvű rendszeres fogorvosi előadások. Mivel az előadások alapközönségét az egyetemi hallgatók adják, olyan témákat próbálnak meghívott előadóink érinteni, amelyek a diákokat foglalkoztatják.

Register to read more...

Fogtündérek

A Fogtündérek egy 2014-2015-ös tanévtől kezdetét vevő prevenciós rendezvény, melynek célja játékosan megismertetni a kisiskolásokkal a fogmosási technikákat, valamint a helyes táplálkozást az egészséges fogak érdekében. Csapatunkkal iskolákba fogunk ellátogatni, ahol videókat nézünk, játszunk, valamint énekeket és mondokákat tanítva interaktivan sajátíthatják el a gyerekek a fogmosás fontosságát. A fogmosás szemléltetése egy óriásfogsoron fog történi, amit a gyerekek is kipróbálhatnak.

Register to read more...

FOK Összerázó

A Fogorvosi Kari Összerázó az FOK Platform szervezésében ősszel, az egyetemi év első hetében megszervezett rendezvény. Célunk, hogy tartalmas programsorozatot rendezzünk az elsőéves fogorvostan és technikus hallgatóknak, amely reményeink szerint előmozdítja a beilleszkedést úgy az egyetemi életbe, mint a város körforgásába miközben egy óriási lehetőség, hogy megismerjék egymást és önmagukat az FOK-s gólyák. 

Register to read more...

Diáknapok

    diaknapok kepTartja a mondás, hogy az évnek két része van, Diáknapok előtt és Diáknapok után. Valahogy mégis úgy lenne igazán teljes ez a mondat, ha beleszámolnánk a harmadikat is,amihez viszonyítjuk a másik kettőt.

Register to read more...

TDK

      A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség történelmében hagyománnyá vált a Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) megszervezése, amely minden év márciusának utolsó hetében kerül megrendezésre és 20 éves múltra tekint vissza. Ez a rendezvény olyan egyedi alkalom az erdélyi magyar orvosképzésben, ahol a diákok anyanyelvükön mutathatják be az orvostudomány, a fogorvostudomány és a gyógyszerésztudomány szakterületeken végzett tudományos munkásságaik eredményét. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok már az egyetemi évek alatt bekapcsolódjanak a tudományos kutatásba. Az elért eredményeiket egy színvonalas konferencián mutathatják be, amely nemcsak a versenyszellemet táplálja, hanem fejleszti előadókészségüket, vitakészségüket és alkalmat teremt tudományos kérdések megvitatására, eszmecserére.
Konferenciánk országos rendezvény, azonban az erdélyi egyetemekről érkező diákok mellett évente rendszeresen részt vesznek a budapesti Semmelweis Egyetem, a debreceni Orvostudományi Egyetem, a szegedi Orvostudományi Egyetem és a pécsi Orvostudományi Egyetem diákjai is.

Register to read more...

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest